- - - - - -
szombat, 19 szeptember 2020

AZ OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

 

Iskolánk 2017-ben adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján - az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

 

A bázisintézmény jógyakorlatai:

  • Tekucsov Ilona: Az anyanyelvi kommunikáció integrált fejlesztése a szövegfeldolgozás R-J-R modelljének alkalmazásával
  • Hammer Mária: A Kölyök Atlétika program alkalmazása tanórákon, sportfoglalkozásokon, versenyeken
  • Herczeg Ágnes: Az énkép, önismeret fejlesztése lapbook módszerrel
  • Kaiser Erzsébet: Az alapszókincs feldolgozása német órán interaktív játékokkal
  • Retkes Anett – Pekari Bernadett: „MAGOCSKA” – Tehetségazonosító eszközök, tehetségfejlesztő módszerek az általános iskolában
  • László Judit: A közösségi kirekesztettség megszüntetésének lehetősége iskolánkban
  • Vargáné Polai Teréz: Csapatjáték matematika órán (felső tagozat)
  • Csapó Csilla: Fejlesztő foglalkozások – Zeneterápia
  • Kovácsné Szakács Ágota: A zenei írás-olvasás képességének fejlesztése a nagy csoportos óvodások iskolássá érésének folyamatában

 

Kapcsolattartó:         Retkes Anett
                                   Telefon: 30/682-6808
                                   Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.