- - - - - -
vasárnap, 10 december 2023

Today 21

Week 211

All 24135

Currently are 2 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

 

KEHOP-5.4.1-16-2016-00299

Esztergom

Duna Múzeum Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum

2021.10.15.

 

A program célcsoportja: az általános iskola pedagógusai.

A program célja: energiatudatos szemlélet közvetítése. A kirándulás helyszíne az energiatudatos élet megismerésében segíti a résztvevőket. Olyan ismeretek és tudás átadása, amelynek segítségével a pedagógusok a fiatal generációt energiatudatos szemléletre nevelhetik és hiteles, hasznosítható tudást adhatnak át. Mindemellett a megszerzett tudást önmaguk is hasznosíthatják.

Vízeum: Az új kiállítás bemutatja a vízgazdálkodás múltját, jelenét, a vízzel kapcsolatos innovációkat, szemlélteti a víz erejének felhasználását, feldolgozza a folyók szabályozását, bemutat hajózással kapcsolatos érdekességeket és hajómaketteket, foglalkozik többek között a fürdés történetével, a Balatonnal, ásványvizekkel és a szódavíz történetével is.

Múzeumpedagógiai ismeretek elsajátítása. Múzeumi foglalkozások pedagógiai módszertana.

A program helyszíne: Esztergom – Duna Múzeum Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum

A program hatása: A résztvevők megismerik az energiatudatos magatartási formákat, a megújuló energiát, az alternatív energiahasznosítási megoldásokat. Mindemellett a kirándulás segítségünk a kapcsolatépítés, gyakorlati segítség, minta értékű kezdeményezések megismertetése és támogatása a résztvevők között.